Szegedi Rendészeti Szakgimnázium


Nyári gyerektábor 2017.

Husztik Csabáné

A képre kattintva elérhető a cikkhez tartozó galéria

2017. július első hetében iskolánk nyári tábort szervezett saját és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozóinak gyermekei részére. További kedves vendégeink voltak Romániából a Szent Ferenc Alapítvány dévai otthonából érkező 7 fő gyermek és kísérőjük.
A táborozók kikapcsolódását változatos programok segítették: baleset - és bűnmegelőzési foglalkozásokon vettek részt, illetve az aikido bemutatón esési technikákat is tanulhattak. 
A Kerékpáros Iskola programunk első felében a gyerekek a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó KRESZ ismereteket elevenítették fel, rendőri karjelzésekkel ismerkedtek, majd kerékpáros ügyességi feladatokat oldottak meg. 
Egy tartalmas délelőttöt tölthettek Alba terápiás kutyával és kiképzőjével, valamint korhű fegyver - és ruházati bemutatót is láthattak az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcban hősiesen küzdő szegedi honvédek emlékére.
A gyerekek további szabadidejüket városnézéssel, fürdőzéssel, sétahajózással tölthették. Ellátogattak a Szegedi Repülőtérre, a Pick Múzeumba, a Szegedi Vadasparkba. 
A tápéi Gyékényes Műhely jóvoltából apró ajándéktárgyakat is készíthettek szüleiknek. 

Ezúton fejezzük ki köszönetünket a Szegedi Rendőrkapitányság, a Szegedi Rendőr Testedző Egylet Aikido Szakosztály, az Aura Segítő Kutya Alapítvány, a III. Szegedi Honvéd Zászlóalj Hagyományőrző Egyesületének, munkatársai által nyújtott színvonalas szakmai tevékenységéért, továbbá a Szegedi Repülőtér, a Szegedi Vadaspark és a Napfényfürdő Aquapolis vezetőinek a tábori program segítéséért.

További balesetmentes, programokban gazdag kellemes nyári vakációt kívánunk a gyermekeknek!