Szegedi Rendészeti Szakgimnázium


Atlétikai sikerek

Vörös Tibor r. alezredes

A képre kattintva elérhető a cikkhez tartozó galéria

A 2017.május 24-én megrendezett BM. Országos Atlétika Bajnokságon iskolánk csapata az előkelő 5. helyezést szerezte meg az összetett csapatversenyben. A bajnokságon 27 csapat mintegy 400
fővel vett részt. A mezőny erős volt, több versenyszámban profik is indultak. Április elején sikerült a tanulókkal 2 hetet készülni a versenyre. A fiúknál a 400m-es futásban ketten is kisebb húzódást szenvedtek, de nem adták fel a versenyt, küzdöttek a csapatért és az iskoláért.
A 19 résztvevő tanulóból szinte mindenki bekerült a legjobb 16 közé, ami pontokat ért. Külön köszönet a 4 fős női dolgozó keretünknek, akik becsülettel, erejükhöz mérten nagyot küzdöttek.
A legelőkelőbb helyezést Losonczi Gábor tanulónk érte el, megnyerte a férfi távolugrást 666 cm-rel. Bejutott a 100 m futás döntőjébe is.
Orvos Tímea Ildikó elsőéves tanuló, női távolugrásban a harmadik helyen végzett, gránátdobásban pedig sokáig a második helyen állt. Ebben a számban a hatodik helyen fejezte be a versenyzést. Tímea eredménye azért is rendkívüli, mert a két versenyszámot egy időben rendezték, ezért rövid időn belül az  egyik helyről a másikra kellett váltania. Említést érdemel  Szudár Bernadett tanuló teljesítménye, aki 100 m síkfutásban negyedik lett, majd rövid pihenő után az 5. helyen végzett női 4x 200 m váltófutásban.
Hatodik helyezést szereztek a fiúk 4x400 m-es váltóban, valamint Kisné Kovács Anna távolugrásban.

Kitűnő versenynap volt, amelyet a sikeres versenyszervezés biztosított.
Gratulálunk a rendezőknek és valamennyi sportolónak.

 „Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk.”