Szegedi Rendészeti Szakközépiskola
Nyílt nap - 2013. október 24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mezei Józsefné r. őrnagy   

Idén is elkezdődött a végzős középiskolásokat érintő pályaválasztás. Megtartottuk 2013. október 24-én az első nyílt napunkat.

A nyílt nap keretében a vendégek először Mezei Józsefné r. őrnagy Asszony tanulmányi osztályvezető előadását hallgatták meg, aki bemutatta az iskolában folyó képzéseket valamint a felvételi folyamatot.
Az érdeklődök megnézhették a különböző szaktantermeinket, konditermet és könyvtárat. A rendezvény egész ideje alatt lőfegyver, önvédelmi- és kényszerítőeszköz, valamint oktatási eszköz bemutatót tartottak tanáraink. Tanulóink önvédelmi gyakorlat során a támadások elhárítását, elvezető fogásokat mutattak be, valamint szintidőre leküzdötték akadálypályánkat.
A rendezvény színvonalát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében megjelentek gazdagították. Láthattunk kutyás bemutatót, amikor a kereső kutyák közül az egyik,az elrejtett robbanószert, a másik az elrejtett kábítószert találta meg, illetve fegyelmező gyakorlatokat hajtottak végre, támadást hárítottak el. Technikai eszközök kiállítására is sor került, ahol fegyverekkel, bűnügyi helyszínelésnél használt eszközökkel, valamint rendőrmotorral ismerkedhettek meg az érdeklődők. Bemutatásra került a hő-kamerával ellátott gépjármű, melynek segítségével a határszakaszunkon illegálisan átlépő, határsértőket tudják felderíteni.

Második nyílt napunk 2013. november 14-én 13 órától lesz, várunk minden érdeklődőt.

További képek a galériában >>

 
Pályaválasztási kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mezei Józsefné r. őrnagy   

„Találd ki magad!” című 14. pályaválasztási kiállításnak a Szegedi Ifjúsági- és Rendezvényház adott helyet 2013. október 17-18-án, 19-én pedig a szegedi Szentgyörgyi Albert Agóra „karriervárossá" alakult át, mely rendezvénysorozaton iskolánk is képviseltette magát. 
A kiállítás sok információt adott a szakma- és iskolaválasztás előtt álló középfokú oktatási intézmények tanulói számára a pályadöntés meghozatalában.
Kiemelt célunk volt a rendőri szakma bemutatása és vonzóvá tétele.
A Kiállítás kiváló lehetőséget teremtett a közvetlen hangvételű beszélgetésre, a személyes találkozásra. Hivatásos és közalkalmazott dolgozóink, valamint tanulóink szívesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.
Népszerű volt az iskola által felállított stand, folyamatosan körbe vették a fiatalok. Felpróbálhatták a pajzsot, a rohamsisakot, megnézhették a Kossuth kardot, magukra vehették a lövedékálló mellényt és kipróbálhatták a gázálarcot.
Megtekinthető volt a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában tanuló diákok mindennapjait bemutató film.
Az érettségizett, de szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiatalok, valamint a pályakorrekció előtt álló felnőttek átfogó képet kaphattak a rendőri munkáról, iskolánkról.

További képek a galériában! >>

 
Ünnepi megemlékezés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Iskolánk teljes állománya méltósággal emlékezett meg az 1956. évi forradalom és szabadságharc 57. évfordulójára. 
Az ünnep szónoka beszélt a forradalmat kiváltó országon belüli és nemzetközi eseményekről, az összefogásról, a szabadságharc jelentőségéről.

Szakmai munkájuk alapján - az ünnep alkalmából - két dolgozónk elismerésben részesült. Dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes soron kívül törzsőrmester rendfokozatba léptette elő Tóth Gábor őrmestert,  Mészáros Mártonné közalkalmazott pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetőjének elismerését Budapesten, központi ünnepségen vette át. 
Gratulálunk az elismerésekhez! 
A "SZOLGÁLAT FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN - A KÖZBIZTONSÁGÉRT" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

November 17-én ismét szakmai szemináriumot tartottunk iskolánkban. A meghívott előadók bemutatói által első éves tanulóink megismerték a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légi-rendészeti Parancsnokság, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság és a Szegedi Vízi-mentő- és Tűzoltó Szakszolgálat munkatársainak tevékenységét. A színvonalas előadásokat követően az állomány a Szegedi Repülőtéren és az iskola területén kialakított foglalkozási helyeken szemlélhette meg a rendőrségnél rendszeresített járműveket és technikai eszközöket.  A reptér vezetőjének engedélyével a hallgatók kipróbálhatták a határnyitáskor használt személy- és poggyász átvizsgáló berendezést. Az érdeklődés középpontjába kerültekek a légi és a vízi rendészet járművei. Az állománysorakozó időszakában, a helikopter pilótája  az alakuló tér fölött fény és hangjelzéssel köszönt el a jövő rendőreitől.


 
Környezetünkért PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Husztik Csabáné   

Iskolánk nevezett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 2013 júniusában meghirdetetett „VIRÁGOS SZEGED VÁROSSZÉPÍTŐ MOZGALOM” elnevezésű pályázatára, melynek eredményeként intézményi kategóriában a 3. helyezést értük el.

Lehetőségeink figyelembevételével törekszünk olyan esztétikus környezet kialakítására, melyben tanulóink és dolgozóink is kellemesen tölthetik az idejüket.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2008-2014 Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. All Rights Reserved.
Assembled by Aerographics Creative Studio