Szegedi Rendészeti Szakközépiskola
Munkakutyák versenye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Felkérés alapján, 2015. április 25-én és 26-án Husztik Csabáné főelőadó vezetésével tanulóink biztosítási feladatokat láttak el a K-9 Kupa Országos Munkakutya Verseny és Bemutatón. Az újszegedi pályán lefolytatott rendezvény protokolljának betartatásában, a járművek parkolójának biztosításában, a vendégek irányításában, a pályamunkálatokban és a díjátadásban tevékenykedett állományunk. A látogatók létszámára tekintettel iskolánk kihasználta a bemutatkozásra és toborzásra kínálkozó lehetőséget.
A verseny főszereplői természetesen a négylábúak voltak. A két napon különböző tudásszintet igénylő feladatokból vizsgáztak a benevezett kutyák. A verseny zsűrije kiemelt figyelemmel ellenőrizte és pontozta a fegyelmező, az elfogó és az őrző-védő szituációkban dolgozó kutyákat.
A biztosításba bevont tanulók, a két nap folyamán betekintést nyertek az ember társaként aposztrofált kutyák munkavégzésébe, felkészítésük eredményességébe és nem utolsó sorban, de láthatták mennyire megbízhatóak. Munkájukkal hozzájárultak egy színvonalas verseny lebonyolításához. Köszönjük a felkérést, további eredményes felkészítést és versenyzést kívánunk!

 
„KITARTÁSSAL, HIVATÁSTUDATTAL EGY CÉL ÉRDEKÉBEN” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Henrietta r. őrnagy   

“Az élet azért van, hogy odaadjuk. Sokszor mondtam, hogy a mi életünk olyan, mint egy marék aranypor. Hatalmas érték, kincs. De hogyha nem adjuk oda valamiért, akkor is kiperegnek a mindennapok az ujjaink közül.”

Böjte Csaba

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola április 14- én „Kitartással, hivatástudattal egy cél érdekében” címmel előadást szervezett, amelyre előadóként hívtuk Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, Máté Bence természetfotóst, valamint Dr. Orbán Péter nyugállományú rendőr altábornagy Urat.

Az előadás keretében, az élet különböző területein dolgozó, a társadalom szemében kiemelkedő eredményeket elért, ismert emberek osztották meg gondolataikat és tapasztalataikat a hallgatósággal, melynek elsődleges célja volt, hogy a hivatásos pályára készülő tanulók, valamint a már végrehajtásban dolgozó kollégák- a pályaelhagyás helyett-, az eléjük tárt hiteles mintákból erőt merítve, azonosulni tudjanak a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalással, kitartással és hűséggel tudjanak megfelelni a velük szemben támasztott szakmai és erkölcsi elvárásoknak.

Az előadáson közel 350 fő vett részt, melynek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont.

Az előadás - a FotoKlikk támogatásával- online is nézhető volt, valamint most is elérhetők az alábbi linkek egyikére kattintva:

https://vimeo.com/125477488

https://vimeo.com/125475178

https://vimeo.com/125775379

https://vimeo.com/124976271

Csaba Testvér kedves gondolatai itt olvashatók:

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/szent-ferenc-alap-mainmenu-144/roviden/11090-ibolya

Hálás köszönet az előadóknak a tartalmas és inspiráló előadásokért!
 
Közterület-felügyelő szakmai vizsga PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kereső Erika   

Szakközépiskolánk iskolarendszeren kívüli képzés keretében közterület-felügyelői tanfolyamot indított 2015 januárjában. A jelentkezők Csongrád megyei településekről érkeztek, hogy a több hónapos oktatásban részt vegyenek. Az OKJ-s képzés eredményeként 2015 áprilisában a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII.28.) Kormányrendelet, valamint a Közterület-felügyelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei szerint sikeres szakmai vizsgát tettek, megszerezték bizonyítványukat. Gratulálunk és jó munkát kívánunk!

 
Ismételt győzelem PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Zoltán r. főhadnagy   

2015. április 11-én másodszorra került megrendezésre a Rendészeti Tanulók Országos Tanulmányi Versenyének döntője, az Országos Rendőr-főkapitányság szervezésében, a Csopakon lévő Rendőrségi Oktatási Központ Alparancsnoki Továbbképző Központjában.

Az eseményen a rendészeti szakközépiskolák összesen 80 fő tanulója mérte össze tudását, elméleti és gyakorlati versenyszámokban, többek között csapatszolgálat, határrendészet, közrendvédelmi ismeretek, közlekedésrendészet, PA-63 pisztoly és AMD-65 gépkarabély lövészet és rendészeti akadálypálya.

Iskolánk címvédőként állt a rajthoz. Ehhez méltóan a döntőben 10 fő elsőéves, illetve 10 fő másodéves hallgató kiemelkedő teljesítménnyel a többi iskola versenyzőit maga mögé utasítva, ismételten elhozta az első helyezésért járó Vándorkupát, amit oktatási intézményünk igazgatója, dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes vehetett át dr. Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálat vezetőjétől.

Versenyzőinknek gratulálunk az elért sikerhez!

 
Ovizsaru - Zákányszék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Munkatársaink megérkezését nagy várakozás előzte meg a Zákányszék Manókert Óvodában. Az óvoda lakói és a pedagógusok megkülönböztetett szeretettel fogadták Hantosné Dékány Beatrix zászlóst és Dobó Zoltán főhadnagyot. A gyerekek interaktívak voltak, bátran kérdeztek. A játékos megközelítés elérte célját, hiszen minden témában otthonosan mozogtak, szimpatikus ötletekkel halmozták el az előadónkat. A közlekedési ismeretek, a kerékpározás szabályai sikertörténet lett. A 3-5 éves korosztály fogékonyan, a legnagyobb örömmel vette birtokba a munkatársak által átadott felszerelési tárgyakat, a rendőrségi gépjárművet. A nagycsoportba járók közöl több csemete a helyszínen nyilatkozott: "Én is rendőr leszek!"  Örülünk, hogy változatos délelőtti időtöltést és maradandó emléket nyújthattunk a jövő generációját képviselő óvodásoknak.


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

KHA projekt

Pályázatok

Minőségbiztosítás

Partnereink

Bejelentkezés (CB)

Online Felhasználók (CB)

Nincs

Naptár

<<  November 2015  >>
 M  T  W  T  F  S  S 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Copyright © 2008-2015 Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. All Rights Reserved.
Assembled by Aerographics Creative Studio