Szegedi Rendészeti Szakközépiskola
Alaki szemle PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által beiskolázott tűzoltó tanulók egy hónapos intenzív alapfelkészítési időszaka után, 2015. február 27-én, alaki szemle keretében adtak számot elméleti és gyakorlati tudásukról. A kiképzés és az alaki szemlére történt felkészülés alatt az állomány példás fegyelemmel, az elvárásoknak megfelelően sajátította el a rendészeti szolgálat alapjait, ezen belül az alaki és öltözködési szabályokat. A szemlét, a bizottság minősítése alapján kiválóra teljesítették. A szemle zárásaként az elöljáró elismeréseket adott át a kiképzésben példamutatóan és eredményesen tevékenykedő Kálmán Sándor rendőr I/1. és Bede Attila rendőr I/5. szakaszparancsnokok részére.


További képek a galériában >>

 
DIÁK HÍRVIVŐK, TOBORZÓK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Az idei félévben iskolánk Diákönkormányzatának szervezésében az első évfolyam egy tanulói csoportja visszalátogatott a volt középiskolájába, hogy a rendőr tiszthelyettes képzés iránt érdeklődő tanulóknak bemutassa a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola szakmai tevékenységét, ezzel motiválva az iskolaválasztó szándékukat, továbbá a RENDŐRSÉG testületébe történő bekerülés lehetőségét.

Évente a fiatalok jelentős létszámmal érkeznek képzésre az ország távolabbi megyéiből is az iskolánkba. A középiskolai tanulmányaik során előzetesen nincs lehetőségük élőszóval ismertetett bemutató útján informálódni az intézményünkről.

Az iskolanépszerűsítő diákprogramra 55 fő elsőéves jelentkezett, hogy volt középiskolájában - előre szervezett időpontban - előadást tartson. Tanulóinkat Husztik Csabáné főelőadó készítette fel.

Az előadó tanulók az „anyaiskola”osztályfőnöki óráin a rendészeti iskolai életükről, a beiskolázástól, az alapfelkészítés és az alaki szemle, lövészetek, árvízi védekezés, elméleti képzés, belső szakmai gyakorlatok és a szakmai vizsgákig terjedő időszakról összeállított képanyagot, valamint a”Pályák porondon” díjnyertes kisfilmünket mutatták be az érdeklődőknek. Természetesen nem maradhatott el a kadétok és az érdeklődők közötti személyes elbeszélgetések lehetősége sem.

Az eltelt hetekben több megyei iskolából kaptunk pozitív visszajelzéseket, amelyek megerősítették elképzeléseinket az ilyen jellegű toborzó munka folytatására!

Kiragadva:

„Örömünkre szolgál, hogy Zoltán megállta a helyét az önök intézményénél. Várjuk szeretettel!

Tisztelettel:
Rokolya Csaba igazgató
Szent Benedek Gimnázium
Kiskunfélegyháza”

Köszönjük a középiskoláknak a lelkes fogadtatást!

Sikeres felvételt kívánunk minden diáknak!


 
Fegyvermustra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

A rendőr fegyvert visel. Szükség esetén, a törvény szigorú betartásával azt használja. A fegyver nem játékszer!

A rendőr ellenőrzi a fegyvertartásra jogosult tartási, tárolási és viselési körülményeit, amelyet a szakközépiskolánk tanulói közrendvédelmi és rendészeti igazgatás tanórákon sajátítanak el. A vonatkozó jogszabályok ismerete kötelező, amelyet próbaidős rendőri állományunk (II. éves tanulók) kiemelt figyelemmel kezel. Módszertani foglalkozásink során a tanulók több szituációs folyamatban gyakorolják a fegyvert viselő vagy szállító személlyel szemben foganatosítható intézkedés taktikai elemeit. Megtanulnak különbséget tenni az ún. éles, a hatástalanított, a gáz-riasztó az utánzat(ok), színházi kellékek körébe tartozó fegyverek, valamint lőszerek között. Az oktatásban szintén kiemelt helyen szerepel a fegyvertartási engedélyek, tanúsítványok, vadászjegyek, be és kiviteli engedélyek ismerete. Az intézkedő rendőrnek, szakmai szempontokat nézve már a helyszínen fel kell ismerni, el kell tudni határolni azokat a jellegzetes jegyeket, amelyeket egy lőfegyver, vagy egy utánzat hordoz. Mindezen szolgálati tevékenység segítése céljából ún. szemináriumi órákat szerveztünk a szakmai gyakorlatuk előtt álló másodéves, próbaidős rendőri állományba kinevezett őrmestereknek.
Nagy Attila igazságügyi fegyverszakértő előadásában valamennyi szegmensről beszélt. Eklatáns és muzeális darabokat, illetve metszett lőszereket mutatott be a hallgatóságnak. Kézről, kézre jártak az eszközök, amelyek egy része történelem.

A tanulók és részünkről köszönjük a tartalmas órákat. Próbaidős rendőreinknek eredményes intézkedéseket kívánunk.


 
Terepkutatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Szeged- Dorozsma külterületén, emberölés bűntettének helyszínén folytatott terepkutatást hivatásos és tanulói állományunk. Tanulóink "éles" körülmények alapján alkalmazták a csapatszolgálat tantárgy keretében tanult, illetve elsajátított elméleti tapasztalataikat. A viszonylag nehéz terepviszonyok ellenére, a kijelölt területet a kutatásért felelős bűnügyi vezető utasítására szakszerűen és sikeresen vizsgálták át. Az esemény gyakorlati munka fázisai kitűnő támpontot biztosítottak a jövőben zajló modulzáró és részszakképesítő vizsgák abszolválásához. Az I. éves rendőrtanulók fegyelmezett feladat végrehajtással segítették a büntetőeljárás lefolytatásának menetét.

 
Palesztin szakértők tanulmányútja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Henrietta r. őrnagy   

A Belügyminisztérium meghívására 2015. február 8-13 között a Palesztin Hatóság, Határokért-, Határátkelőkért Felelős Kormányzati Szerv állományába tartozó, vezető beosztású határőr- és vámszakértői csoportja vett részt tanulmányúton, Magyarországon.

Az Európai Unió EUBAM Rafah határtámogató missziója által szervezett tanulmányút elsődleges célja, hogy a vezető beosztású szakértők gyakorlati ismereteket szerezhessenek az Európai Unió országaiban alkalmazott integrált határellenőrzés, a határrendészeti tevékenység szervezése, nemzetközi normák szerinti végrehajtása, a határátkelőhelyek biztonságos üzemeltetése, az államhatáron előforduló jogellenes tevékenységek elleni hatékony fellépés módszerei terén, valamint megismerjék a magyarországi rendészeti képzés struktúráját.

Ennek során február 11- én intézményünkbe tett szakmai látogatást a 10 főből álló palesztin szakértő, Iyad A.M. Abed vezetésével, Jens Kirk Nielsen és Németh Gábor rendőr őrnagy az EUBAM misszió határrendész szakértői, valamint Stelmach László rendőr őrnagy az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály munkatársa.

Dr. Bardócz Csaba rendőr ezredes, igazgató fogadta a vendégeket, aki a megnyitó után bemutatta a magyarországi rendőr tiszthelyettes képzés struktúráját, alap- és speciális feladatait, a képzési szakirányokat, az iskola történetét, nevelési- és pedagógiai programját, a felvételi eljárás szakaszait.

Ezt követte Molnár Henrietta rendőr őrnagy, osztályvezető, aki a határrendészeti rendőr szakképesítés szakmai követelménymoduljait, a komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételeit, a szakmai vizsga lebonyolítását, a hazai- és nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartást, és a sikeresen teljesített pályázatokat mutatta be. A gyakorlati szemléltetés végett a határrendészeti szakkabinetben bemutatásra kerültek a határrendészeti technikai eszközök, valamint az Airsoft lőtéren interaktív lövészeti lehetőséget biztosítottunk a vendégek számára.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

KHA projekt

Pályázatok

Minőségbiztosítás

Partnereink

Bejelentkezés (CB)

Online Felhasználók (CB)

Nincs

Naptár

<<  October 2015  >>
 M  T  W  T  F  S  S 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Copyright © 2008-2015 Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. All Rights Reserved.
Assembled by Aerographics Creative Studio