Szegedi Rendészeti Szakközépiskola
Pályaválasztási kiállítás 2014 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mezei Józsefné r. alezredes   

Iskolánk részt vett a Munkaügyi Központ által szervezett „Találd ki magad!” című pályaválasztási kiállításon 2014. november 13-14-én az Ifjúsági Házban. A rendezvény folytatásaként 2014. november 15-én a Szent-Györgyi Albert Agóra családi napján, a továbbtanulás előtt álló fiataloknak és szüleiknek ismertettük iskolánkat. A rendezvénysorozat megfelelő információt nyújtott a szakma- és iskolaválasztás előtt álló középfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára. A kiállításon bemutattuk az iskolánkban folyó életet, tájékoztattuk az érdeklődőket a nyíltnapok megrendezésének idejéről, a felvételi követelményekről. Az érdeklődés nagy volt iskolánk és az itt folyó munka iránt! A kiállítási standunk előtti területen sok fiatal figyelte, amint társukra tanulóink rásegítették a golyóálló mellényt és a pajzsot.

További képek a galériában >>

 

 
Fegyverzettechnikai bemutató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Munkatársunk 2014. november 12-én fegyverzettechnikai bemutatón vett részt Táborfalván, a HM Védelemigazgatási Hivatal, Kutatás-fejlesztési, Minőségbiztosítási és Biztonsági Beruházási Igazgatóság Lőkisérleti és Vizsgáló Állomás objektumában, illetve lőterén.
A rendezvényen a svájci Brügg & Thomet AG fegyvergyártó cég képviselője bemutatta a cég termékpalettáját:
-          MP9 és APC9 géppisztolyokat
-          APR 308-as mesterlövész puskát
-          SPR 300 Whisper mesterlövész puskát
-          APC223 gépkarabélyt, valamint az ezekhez tervezett hangtompítókat
-          a GL-AH 06 40 mm-es gránátvetőt, amely a Rendőrségnél 2007 óta rendszeresített eszköz.
A bemutató után a résztvevők kipróbálták a felsorolt eszközöket hangtompító nélkül, majd hangtompító alkalmazásával.  A saját gyártmányú fegyvereken kívül tesztelésre került a honvédségnél rendszeresített M4-es karabély illetve a MINIMI golyószóró B&T hangtompítóval. A bemutatót követően a meghívók és a meghívott szakemberek egyeztették a tesztelés során szerzett tapasztalataikat.

Ezúton köszönjük az ORFK vezetése által biztosított lehetőséget, valamint a termékforgalmazó Reintx Kft meghívását, a szakmailag színvonalas rendezvény megtartását.

 
„Állati mozaik”- eligazodás a védett fajokra vonatkozó jogszabályok dzsungelében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Király Balázs r. őrnagy   

Rendhagyó bűnmegelőzési szakszemináriumon vettek részt a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola második évfolyamának tanulói. Kedvcsinálóként - az eseményt megelőzően - az iskola aulájában egzotikus állatokból készült lefoglalt használati tárgyakat, élelmiszereket tekinthettek meg az érdeklődök. Az előadást Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója tartotta közel másfél óra időtartamban. A szeminárium első felében az 1973-as Washingtoni egyezményről, vagy más nevén CITES-ről (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) halhattak ismertetőt. A CITES egyezménnyel összefüggésben a tanulók megtudhatták, hogy milyen okmányok szükségesek a kereskedelmi tevékenységhez. Tájékoztatást kaptak az illegális állatkereskedelem nemzetközi helyzetéről, a különböző egyedek értékéről, illetve az állatok szabályos szállításáról, ennek ellenőrzéséről és az ezzel járó egészségügyi kockázatokról. Az első rész zárásaként az igazgató úr kiemelte: turistából könnyen válhatunk bűnözővé, ha a kivitellel és behozatallal kapcsolatos előírásokat megszegjük.

A szeminárium második felében olyan megtörtént eseteket hallottak a tanulók, amelyeket az illegális állatkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények felderítése és megelőzése során hasznosítani tudnak. Az előadás végén egy Madagaszkári Boát, egy Görög-, és egy Mór Teknőst szemlélhettek meg a tanulók. Volt, aki testközelből, és volt, aki csak tisztes távolból ismerkedett az egzotikus hüllőkkel. Az előadás zárásaként dr. Révész Szabolcs r. alezredes a program házigazdája - dr. Bardócz Csaba ezredes úr, iskolánk igazgatója nevében is - megköszönte Veprik Róbert úrnak a rendkívül hasznos és érdekes előadást.

A szeminárium után, egy 10 kérdésből álló, a témakörhöz kapcsolódó tesztlapot is megoldottak a tanulók. Az első három helyezett szakasz - a hallottakon kívül - egy-egy tálca süteménnyel is „gazdagodott”.

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” (Mahatma Gandhi)


További képek a galériában >>

 
Próbanapok felvételizőknek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Koczó Ferenc r. alezredes   

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola „PRÓBANAP”-ot szervez a 2015/2016-os tanévre jelentkezők számára, a felvételi követelmények gyakorlására - hét turnusban.

A foglalkozás célja, hogy a rendészeti szakközépiskolába jelentkezni szándékozó megismerje és megtapasztalja azokat a szituációkat, feladatokat, amelyeket a felvételi vizsgán elvárnak tőle.

A próbanap 1 napos foglalkozás, 8 órás időtartamban.

Részletek >>

Jelentkezési lap >>

 
Beiktatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

2014. november 7-én mind a hat első éves szakaszból ki lettek jelölve a szakaszparancsnokok, rajparancsnokok és a gazdasági felelősök, akik megbízásukat igazgatói állománysorakozón vették át. Gratulálunk a megbízásokhoz!
Példamutatásukkal minden esetben járjanak az irányításuk alá rendelt beosztottak előtt!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

KHA projekt

Pályázatok

Minőségbiztosítás

Partnereink

Bejelentkezés (CB)

Online Felhasználók (CB)

Nincs

Naptár

<<  April 2015  >>
 M  T  W  T  F  S  S 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Copyright © 2008-2015 Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. All Rights Reserved.
Assembled by Aerographics Creative Studio