Szegedi Rendészeti Szakközépiskola
Nemzetközi továbbképzés lőkiképzők számára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Zoltán r. főhadnagy   

Szegedi Rendészeti Szakközépiskola képviseletében Horváth Zoltán rendőr főhadnagy és Ábrahám Péter rendőr főtörzszászlós a Katowicei Rendőr Tiszthelyettes Képző Iskola által megrendezett szakmai továbbképzésen vett részt, 2014. március 31. és 2014. április 04. között.

A résztvevők oktatást kaptak a lőfegyverhasználat jogi hátterének aktuális változásait tekintve, továbbá megismerhették a lengyel rendvédelmi szerveknél régóta rendszerben lévő Mossberg, Remington, IZS, és Benelli puskákat, illetve a közelmúltban rendszeresített HATSAN Escort típusú 12/76 kaliberű sörétes puskát, valamint a Taser X2 típusú elektromos sokkoló működését és kezelését, végezetül pedig az elsősegélynyújtási ismeretek keretein belül a modern sebellátás eszközeit és módszereit. A képzés időtartama alatt lehetőség volt, hogy az itthon tanult intézkedéstaktikai ismereteket felhasználva a meghatározott szituációs feladatok megoldásra kerüljenek. Mivel a magyar résztvevők lövés és sérülés nélkül fogták el a fegyveres elkövetőket, így kivívták a trénerek és a jelen lévő nemzeti tisztviselők szakmai elismerését

Elmondható, hogy a lengyel rendőriskola által alkalmazott oktatási módszerek és a tematikák rendkívül sok hasonlóságot mutatnak a hazánkban alkalmazott oktatási módszerekkel és tematikákkal. 
Alapjogi képzés Lyonban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Zoltán r. főhadnagy   

Idén első alkalommal Franciaország adott otthont a 2014. március 24-től, 2014. március 27-ig tartó Európai Unió Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség (a továbbiakban: Frontex Ügynökség) által szervezett, a meghívott tagállamok nemzeti trénereinek alapjogi képzésének.

Hazánkat a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hivatásos állományából delegált Horváth Zoltán rendőr főhadnagy és Vucseta Zoltán rendőr főhadnagy képviselte.

A konferencia időtartama alatt, a nemzeti tisztviselők oktatást kaptak, majd vizsgát tettek az alapjogok érvényesülésének fontosságából, különös tekintettel a hatóságok által korlátozható egyes emberi jogokra, elsajátították a menekültek fogadásával és a részükre nyújtandó támogatásukkal kapcsolatos speciális ismereteket, továbbá új perspektívában ismerhették a jogszabályi– és etikai alapjogok értelmezésének különbségeit, illetve a Frontex Magatartási Kódexét.

 
Alaki szemle PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által beiskolázott tűzoltó tanulók az alapfelkészítési folyamat végéhez értek. A felkészítési program alatt megismerték és elsajátították a rendvédelmi szervek hivatásos állományába szolgálatot teljesítőktől elvárt alaki, öltözködési és a szolgálati érintkezési ismereteket. A rendészeti szolgálat alapjai tananyag egységen belül megtanulták az irat- és ügykezelés, illetve a titokvédelemre vonatkozó szabályok alkalmazását. Fizikai állóképességüket az objektum területén rendszeresített akadálypálya használatával tartották szinten.

Tanulóink, 2014. március 28-án végrehajtott alaki szemle alkalmával adtak számot az eltelt időszakban megtanultakról. A szemlebizottság  értékelése szerint az állomány kiváló eredmény ért el, amellyel tanúbizonyosságát adták alkalmasságuknak a rendészeti pálya iránt. Gratulálunk az elért eredményhez!


 
Intézkedéstaktika PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományában szolgálatot teljesítő tiszthelyettes- és zászlós állománycsoportba tartozó munkatársak részére kihelyezett KMB szaktanfolyami képzését folytattunk, illetve folytatunk a területi szervvel közösen.
A középiskola szituációs épületében, szakoktatónk  a gyakorlati életből merített példák alkalmazásával felkészítést tartott intézkedéstaktikából  24 fő kinevezés előtt álló körzeti megbízott részére. A vonatkozó szabályok és utasítások betartása mellet a jelenlévők ismét felelevenítették a társbiztosítás, a járműmegállítás, a ruházat, csomag és jármű átvizsgálás folyamatát, továbbá a kényszerítő eszközök jogszerű- törvényes és szakszerű alkalmazásának  módjait. A képzésre vezényeltek egyetértettek abban, hogy rendőri munkájukat megfelelő figyelemmel, fegyelemmel, szakszerű és határozott intézkedéssel érdemes végezni.

 
Megemlékezés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vörös Tibor r. alezredes   

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által beiskolázott tanulóink állománysorakozó alkalmával emlékeztek a 166 éve történt forradalom és szabadságharc eseményeire. 1848-1849 dicsőséges időszakát idézték fel diákjaink, amelynek vívmányai jelen korunk alapját jelentik. Március 15-e szimbolikus jelentéstartalma a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzése, amely minden évben ezen a napon mindannyiunkat áthat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2008-2014 Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. All Rights Reserved.
Assembled by Aerographics Creative Studio