Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

ARCADA® AIRSOFT LŐTÉR

A Szakgimnázium működése alatt álló "Airsoft" lőtér kiváló rekreációs és egyben szakmai jellegű felkészítési lehetőséget kínál az ide látogató hivatásos állományú és civil vendégek számára.

(Jelentkezés - munkaidőben: Vígh János r. tzls. +36 62 559 577/1405 mellék)

Vígh János rendőr törzszászlós a Felnőttképzési és Továbbképzési Osztály szakoktatója, "Airsoft" lőtérvezetője a következőket ajánlja:

Csapatépítő rekreációs tréningek:

Rendészeti szakemberek továbbképzéséhez kínál:

Választható lövészeti programok

Virtuális zárttéri lőterek

A virtuális kép valósághű lőtereket jelenít meg, öt lőállással, a szabványméretekhez szigorúan megfeleltetett céltárgyakkal. A céltáblák mozgathatók 0-50 méteren belül, és a kívánt távolságra beállíthatók. A céltáblák választhatóan fordulnak, lebuknak/felállnak, véletlenszerűen jönnek, stb. Beállítható időlimit is a feladat elvégzéséhez.

Biatlon lőállás és gyakorlatok

A biatlon sportban használt ötkorongos céltábla, kiváló gyakorlási lehetőséget nyújt a sport szerelmeseinek és a vállalkozó kedvű laikusnak egyaránt.

Speciális lőtéri gyakorlatok

A Virtuális zárttéri lőtérrel megegyező működés, de széles körben választható céltárgyak is választhatóak.

Vadász kurzus

Két fő programot tartalmaz: koronglövészet és vaddisznó vadászat.

1) Koronglövészet.

A lövész mozgási lehetőségei a valódi koronglövész állásához hasonlóak. A gyakorlat paraméterei pontosan megegyeznek az elfogadott szabványokkal. Az eltalált korongok színes füstöt bocsátanak ki. Lehetőség van más céltárgyak kiválasztására, mint például a gázzal teli hordók, amelyek felrobbannak találatkor.

2) Vaddisznóvadászat

A gyakorlat erdei környezetet szimulál, bokrok, fák mögül előbújó, a képernyőn véletlenszerűen keresztül haladó, különböző méretű vaddisznókkal, melyek megsebesíthetők, vagy elejthetők.

Video jelenetek

A valós videofelvételekkel készült programok esetében a jelenetek és helyszínek között az alábbiak találhatók meg: "Épületen belüli", "Üldözéses", "Mókás" és "Erdei", stb.. Az összetett, többhelyszínes pályákon a leadott lövések alkalmával több információ is a rendelkezésünkre áll. A cél körvonalának behívásával (Edge mode detection) pontosan látható, ahogy a leadott lövés eltalálja az "ellenséges" célt, ezzel egyidejűleg megjelenik a talált/mellé jelzés is, amivel mind a lövési élmény, mind az elért lőeredmények kivételesen valóságos hatást keltenek. Többkamerás felvételek valósítják meg a küzdelem nemlineáris folyamatát.

3D-s jelenetek

A modern számítógépes programokban megismerhetett 3D-s megjelenítések erdei terepharcot, városi utcai harcot, épületen belüli küzdelmet és futurisztikus összecsapásokat szimulálnak. A játékos egy előre megtervezett pályán (erdő, város, épület stb.) de véletlenszerű útvonalon halad. Az ellenfelek gyakorisága függ a lövész ügyességétől a beállított nehézségi szinttől. Gyakorlatilag a "kamera" mozgásával együtt követjük az eseményeket, amely a mi szemszögünkből mozog.

Az ellenséges célpontok és tereptárgyak, környezeti viszonyok változásai hiteles képet adnak.

Lehetséges az ellenfelek számának, aktivitásának és taktikai kifinomultságának, az általuk használt fegyverek módosítása, függően a játékos lövészképességeitől.

Választható 3D-s pályák:

Harc az erdőben

Az erdőtisztások rendszereként szimulált környezet facsoportokkal. Tűzharc az ellenséggel, akik tisztásokon, ösvényeken, kunyhóknál stb. helyezkednek el.

Harc a városban

Városi környezet épületekkel, udvarokkal. Ellenségek bukkannak, fel a sarkon majd menekülnek fedezékbe (udvarok, autók, átjárók stb.)

Harc az épületben

A harc irodai környezetben zajlik. A lövész keresztülmegy szobákon, folyosókon, termeken stb. Ellenségek ugranak elő különböző fedezékek mögül és menekülnek a következő szoba felé.

Csata a jövőben

A helyszín futurisztikusan berendezett helyiségeket ábrázol. Az ellenfelek emberszerű szörnyek, robotok.

Játékos lőgyakorlatok

Vadnyugat

Vadnyugati kisváros a préri kellős közepén, amit elfoglalt egy csapat deszperádó. Le kell győzni a bandavezért párbajban, és helyt kell állni a könyörtelen tűzharcban. Teremts rendet a városban!

Hörcsögök

Ne zavard a hörcsögöket, ha épp egy pikniken ejtőznek. Ha mégis megteszed, számolj vele, hogy felfegyverkeznek, és sereget toboroznak. Hogy megmenekülj, körömszakadtáig harcolnod kell ellenük.

A kacsák támadása

A strandot elfoglalták a vadkacsák. Fogd a puskát és vess véget az áldatlan állapotnak!

Jó szórakozást, és biztonságos lövészetet kívánunk
a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium Airsoft lőterén!